Yarının Dünyası'nda yanıtlanmayan 13 soru



DİKKAT, SÜRPRİZ BOZAR!

İnsan hayal kurarken de gri maddeyi çalıştırabilir ama bu şeker pembesi film mantığı dolapta bırakmanızı istiyor. Filmi çok ama çok sevenler belki bu sorulara yanıt bulabilirler. Ben bulamadım, üzgünüm. 

"eleştirmenler saldırıyor, yok et, yok et!"
 

1) Bilim bunun neresinde?

Film boyunca birçok bilim adamının adı hayranlıkla anılıyor, finalinde düşünen ve üreten insana methiye dizen uzunca bir ‘seçilmiş kişiler’ seremonisi var ama hikayenin herhangi bir yerinde bilimsellikten çok hayalperestlik vurgulanıyor. Bir yanıyla sosyal bilimsel olmak istiyor, buzulların erimesine, kıtlığın ve açlığın aynı anda varolmasına çemkiriyor. Dünyanın bu kadar kötüye gittiğini biliyorsak niye hiçbir şey yapmıyoruz gibi akıllı başlı bir soru soruyor. Meğer olumsuz düşünceyi yaratan bir makine varmış! Çözüm? Havaya uçuralım!

2) Yarının Dünyası’nda yaşayanlar dünyanın yok olmasını niye istiyor?

3) Nix’in olumsuz düşünce makinesini kapattırmamak için o kadar çaba göstermesi sırf ‘ o kadar uğraştım, patlattırmam’ mı?  4) Bu aygıtın hızlı ileri geri sarma tuşu olmaktan başka bir işlevi var mı? 

5) Athena’nın hiçbir planı yokken (kendisi defalarca söylüyor) kötü robotlar onu niçin yakalamaya çalışıyor?  6) Nix bile muhtemel bir kurtarıcının varlığını karşısına çıkana dek bilmiyordu. Amaç engellemekse Frank’e oraya gelmeyi nasıl başardığını niçin sordu?

Bu dekorda kim böyle elbise giymişse kıllanırım, kesin robottur!

7) Gereksiz şeyler dükkanındaki kötü robotlar birisi elbet rozeti sormaya gelir diye mi orada bekliyordu? 8) Beklemekten sıkıldıkları için mi dükkanı açtılar?

9) Filmin en başındaki tahriş edici video sırf bizim için mi çekildi? 10) YoksaYarının Dünyası’na bilim insanlarını.. pardon, hayalperestleri toplamak için bir propaganda mı?

11) Frank evindeki bubi tuzaklarını neyi düşünerek hazırlamış? Dünya zaten yok oluyor, Athena’yla tüm irtibatı kopmuş, çaresizlik içinde monitörlere bakıp duruyor. Onun da planı yok! Öyleyse bu paranoya niye?

12) Frank’in sürgün edilmesine yol açan ‘yapmaması gereken şey’ ne? Masturbasyon mu yoksa bir robotla cinsel ilişkiye girme teşebbüsü mü?

13) Casey şapşal dahi mi?
Bir devreyi şıpınişi tamamlayabilecek kadar zeki. Ama elektronik dehasıyla füze rampasının yıkılmasını sabote ederek  babasının tekrar işe başlayabileceğini zannediyor.




Popüler Yayınlar