Kuinoa Salatası


Sıfır kolestrol içeren ve özellikle sindirim sistemine çok faydalı olan kuinoa (kinoa) pahalı bir tahıl. (500 gramlık paket fiyatı bu satırlar yazılırken 30₺ civarındaydı.) Ama içinde 50-60 gram kinoa bulunan bir salataya restoranlarda vereceğiniz parayla aynı salatadan 4-5 kez evinizde yapıp afiyetle yiyebilirsiniz. Çok kolay, lezzetli ve doyurucu.

Malzemeler (1-2 kişilik):
Bir çay bardağı kırmızı kinoa. (Kırmızı sırf daha iştah açıcı görünüyor diye.)
Zeytinyağı
Nar ekşisi veya elma pekmezi
1 adet limon
2-3 diş sarımsak veya 2 sap yeşil soğan veya ikisi birden.
Domates
Salatalık

Hazırlanışı:
Kinoayı haşlayacağınız küçük bir tencereye koyun ve iki çay bardağı soğuk su ekleyip yarım saat ıslatın. Daha sonra üzerine bir buçuk çay bardağı daha su ekleyip yaklaşık 15 dakika haşlayın. Kinoanın beyaz kabukları ayrılıp tencerenin kenarında birikmeye başlamışsa pişmiş demektir. Kıvamı dişe dokunur olmalı, ne kıtır kıtır ne de çok yumuşak olmamalı. Bekletmeden süzgeçli bir kepçe yardımıyla kinoanın hepsini derin bir tasa alın ve soğumaya bırakın.

Soğuduktan sonra üzerine damak zevkinize göre dilediğiniz miktarda zeytinyağı, limon suyu ve nar ekşisi ekleyin. Küçük doğradığınız sarımsak veya yeşil soğanı koyun. Domates ve salatalıkları da yine damak zevkinize göre iri veya küçük doğrayıp tüm karışımı hafifçe harmanlayın. Dilerseniz tuz ve muskat ekleyebilirsiniz. Bu salataya avokado ve kuru üzüm de çok yakışıyor.

Afiyet olsun.



Popüler Yayınlar