Gizemli Makarna Tarifleri #2 TON BALIKLI MAKARNA



Ton balığını İtalyan usülü makarnayla her ne kadar bir türlü özdeşleştiremesem de bir gün evde sırf aşağıdaki malzemeleri bulunca böyle bir tarif geliştirdim. Çok lezzetli, yapması bir önceki patlıcanlı tarifimden daha da kolay. Rondo falan gerekmiyor mesela.

Malzemeler:

1 paket taneli makarna. (Barilla hariç! #barillaboycott)

1 paket yağı süzdürülmüş konserve ton balığı. (Poşetse 1 poşet, teneke kutuysa büyük boy)

3-4 sap yeşil soğan.

1-2 diş sarımsak. (Soğan zaten olduğu için koymayabilirsiniz de.)

Zeytinyağı.

2-3 kaşık pesto sos. (Hazır satılanlardan kullanabilirsiniz, ama bu tarifi tamamen pestosuz yapmak da mümkün.)

Hazırlanışı:

Zeytinyağında ince kıydığınız yeşil soğanları sarımsakla beraber öldürün, yakmamaya dikkat edin. Ton balığını mümkün olduğunca ufak parçalara bölerek ekleyip karıştırın. Ton balığı zaten pişmiş olduğu için iki üç kez çevirmeniz yeterli. Pesto sosu da ekleyip çamur kıvamına getirin ve hemen altını kapatın. Makarnanız haşlanmışsa sosu yaptığınız derin tavanın içinde hemen harmanlayın. Ton balığı zeytinyağını emdiği için harmanlama sırasında zeytinyağı eklemeniz gerekecektir. Ya da damak zevkinize ve diyetinize göre eklemeyebilirsiniz. Karabiberi servis yaparken öğüterek serpin. Afiyet olsun.




Popüler Yayınlar