Gizemli Makarna Tarifleri #2 TON BALIKLI MAKARNA
Ton balığını İtalyan usülü makarnayla her ne kadar bir türlü
özdeşleştiremesem de bir gün evde sırf aşağıdaki malzemeleri bulunca böyle bir
tarif geliştirdim. Çok lezzetli, yapması bir önceki patlıcanlı tarifimden daha
da kolay. Rondo falan gerekmiyor mesela.
Malzemeler:
1 paket taneli makarna. (Barilla hariç! #barillaboycott)
1 paket yağı süzdürülmüş konserve ton balığı. (Poşetse 1
poşet, teneke kutuysa büyük boy)
3-4 sap yeşil soğan.
1-2 diş sarımsak. (Soğan zaten olduğu için koymayabilirsiniz
de.)
Zeytinyağı.
2-3 kaşık pesto sos. (Hazır satılanlardan kullanabilirsiniz,
ama bu tarifi tamamen pestosuz yapmak da mümkün.)
Hazırlanışı:
Zeytinyağında ince kıydığınız yeşil soğanları sarımsakla beraber öldürün,
yakmamaya dikkat edin. Ton balığını mümkün olduğunca ufak parçalara bölerek
ekleyip karıştırın. Ton balığı zaten pişmiş olduğu için iki üç kez çevirmeniz
yeterli. Pesto sosu da ekleyip çamur kıvamına getirin ve hemen altını kapatın.
Makarnanız haşlanmışsa sosu yaptığınız derin tavanın içinde hemen harmanlayın.
Ton balığı zeytinyağını emdiği için harmanlama sırasında zeytinyağı eklemeniz
gerekecektir. Ya da damak zevkinize ve diyetinize göre eklemeyebilirsiniz.
Karabiberi servis yaparken öğüterek serpin. Afiyet olsun.