Bal kabağı çorbası

Malzemeler:

Bal kabağı
1 adet soğan
5-6 diş sarımsak
Damak zevkinize ve rendelemeye uygun kaşar peynir, tercihen parmesan.



Bu çorbayı düdüklü tencerede yapmanızı öneriyorum, koyacağımız suyun büyük kısmı buharlaşmayacağı için, ayrıca kabak su emen bir meyve olmadığından ötürü, düdüklü tencerede pişirildiğinde tüm lezzeti suda kalacaktır.

Ayıklanıp orta büyüklükte dilimlenmiş yeterli miktarda bal kabağını (küçük boy bir balkabağıysa yaklaşık 6-7 dilim) yarısını dolduracak kadar düdüklü tencereye koyun. Soğanı dilimlemeden, sarımsağı dövmeden bütün olarak ekleyin. Arzu ettiğiniz miktarda tuz koyup kabakların üzerini çok az örtecek kadar su ekleyin. Düdüklü tencereleri yarısından fazla doldurmamak gerektiğinden suyu göz kararı ekleyebilirsiniz. Düdüklü tencere ötmeye başlayınca, en kısık ateşte 40 dakika pişirin. Pişme süresi sonunda kullandığınız tencerenin talimatlarına göre buharını güvenli bir şekilde tahliye edip on dakika kadar soğumaya bırakın. Henüz sıcakken bir blender yardımıyla tüm karışımı tencerenin içinde kıvamlı bir hale gelene dek ezin. Son olarak rendelediğiniz peyniri de bol miktarda çorbaya ekleyin. Peynir zaten yağlı olduğundan ilave yağ eklemenize gerek yoktur. Bu çorbaya kırmızı pul biber veya karabiber de çok yakışıyor.  Afiyet olsun.

Popüler Yayınlar