Star Wars VII. Bölümde Yanıtlanmayan 7 Soru



* Filmi izlemediyseniz sorulara bakmayın.


1) Chewbacca lazerli yayını daha önce Jedi’ın Dönüşü’nde de kullanmıştı. Han Solo silahı niçin ilk kez görmüş gibi tepki veriyor? “Ver bakayım şunu, hımm güzelmiş!”

2) R2-D2’nin Luke tarafından düşük güçte bekleme moduna alındığı, filmin başında kafasına dokunan metal elden belli. R2-D2 uygun zamanı bekleyen Luke tarafından yine uzaktan komuta edilerek uyandırılmış olabilir ama uyanma anı yine de çok sorunlu gözüküyor. Luke uyandırdıysa malum kişinin malum kişi tarafından öldürülmesini mi bekledi? Sebep Kylo Ren’in tam kararmasıysa bunu beklemeden ona başka türlü engel olamaz mıydı? En yakın dostunu da kaybetmemiş olurdu.

3) Luke güçlerini ilk öğrendiğinde zihin kontrolünü uygulayabilmesi için koca bir film boyunca Yoda’dan eğitim almak zorunda kalmıştı. Rey güçlerinin farkına varır varmaz hiçbir eğitim almadan nasıl kullanmaya başlıyor? Rey ayaklı midikloryan deposu mu yoksa İsviçre çakısı gibi on parmağında on marifet mi?

4) Luke’un ışın kılıcı Maz Kanata’nın eline nasıl geçti? Luke'un kılıcı en son görüldüğünde yeşildi, bu maviyse aslında başkasının kılıcı mı?

5) Kylo Ren’in babası oğlunu bu kadar küstürecek ne yaptı? Harita ortaya çıkana dek annesi niçin oğlunu durdurmak için hiç çaba sarfetmemiş gibi görünüyor?

6) Son Jedi Luke’un inzivaya çekilmesinin sebebi sadece küskünlük olamaz. İlk Jedi tapınağını aradığına dair söylentilere bakılırsa, aslında Yıldız Savaşları evreninin pandora kutusu sayılan holocronlardan birini mi arıyordu? Çünkü bakınız 7. soru.

7) Snoke ölümü bile yendiği rivayet edilen ezeli ve ebedi Sith Efendisi mi?

Popüler Yayınlar